Workshop ‘steen voor steen’

Doel van de prikkel: "Jij zegt het startpunt ben ik zelf. Met deze handen ga ik bouwen. Steen voor steen"

Dit is precies waar het om gaat. Iedereen is verantwoordelijk voor zichzelf, voor zijn eigen loopbaan, zijn eigen geluk. Neem het heft in eigen hand! Het is belangrijk om te leren positief te denken en kansen te zien. Daar gaan we mee aan de slag in deze workshop.

 

Jesse gaat met de jongeren in gesprek op basis van de 4 kwadranten, die je hieronder in het plaatje ziet.

Wat gaat er goed? Welke problemen kom je tegen? En welke positieve acties kun je nemen per kwadrant om te kunnen groeien. Welke hulpvraag heb je daarbij, wat heb je daarvoor nodig? De positieve acties noemen we steentjes. We leren de jongeren dat je iedere dag een steentje kan leggen om te bouwen aan jouw toekomst >> steen voor steen. Positieve stappen voor jezelf en ook voor anderen. Dat geeft een goed gevoel en draagt bij aan een positieve mindset. Maar dan moet je het wel zelf blijven doen!

 

Muziek inspireert!

Aan de deelnemers wordt vooraf gevraagd om muziek te kiezen die hen raakt en inspireert. Deze nummers worden ook beluisterd en besproken. Jesse speelt zelf ook enkele liedjes en gedichten uit eigen werk, die passen bij de verhalen van de jongeren die aan bod komen.

 

Jesse zijn aanpak neemt drempels weg en zorgt voor een opening tot gesprekken over de hobbels in het leven van de deelnemers en de macht die zij zelf in handen hebben om iets aan te pakken. We merken dat deelnemers elkaar adviseren en steunen tijdens deze sessie. Door de gesprekken leren ze elkaar ook beter kennen.

 

Opdrachtgevers

De workshop is momenteel onderdeel van de trajecten Dynamo, Make Your Move in Breda en BOOST013 in Tilburg.